JE NAJHITREJŠI ŠPORT NA DVEH NOGAH!

Četrtek, November 23, 2017

Kaj je lacrosse?

Lacrosse združuje elemente številnih, že dobro poznanih športnih dejavnosti. Igralci lacrossa nosijo čelade in zaščitno opremo, podobno kot igralci ameriškega nogometa. Podobnost s hokejem se kaže v tem, da je pri igralcih dovoljen telesni kontakt, igralci pa uporabljajo palice s katerimi si žogico podajajo, jo lovijo ter streljajo na gol. Lacrosse si prav tako prisvaja nekatere terminologije in napadalne postavitve, ki so značilne za košarko (pick 'n roll,cona,…). Igrišče za igranje lacrossa ima podobno obliko kot igrišče za nogomet, le da se tako kot pri hokeju lahko igra tudi za golom. Zagotovo lahko trdimo, da je lacrosse unikaten šport, ki širše množice privablja tudi zaradi svoje podobnosti s številnimi, že bolj uveljavljenimi športi.

Igra

Lacrosse se igra v treh različicah in sicer moški lacrosse, ženski lacrosse (manj agresiven) ter dvoranski lacrosse (ang. box lacrosse).

Pomebni elementi pri tem športu so ujemanje, podajanje ter prenašanje žogice, seveda je pa cilj vsake ekipe zatresti mrežico vrat nasprotne ekipe.

Lacrosse je primerna igra tako za moške kot tudi za ženske.

IŠČEMO JUNAKE ZA PRVO SLOVENSKO EKIPO!

Če želiš prejemati novice, se vpiši na mailing listo.

KONTAKTNI PODATKI

ŠPORTNO DRUŠTO LACROSSE OLIMPIJA
LACROSSE KLUB OLIMPIJA
Gašperšičeva ulica 6, 1000 Ljubljana
Mobitel: 068 186 282
Email: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Lacrosse 2

Šport pri katerem ima vsaka telesna predizpozicija svojo prednost.

Lacrosse

Lacrosse velja za enega izmed najstraješih ekipnih športov.

Dominik

Ko ti poštar prinese pošto za klub in pravi: "Ne poznam tega športa, sam ime kluba mate pa hudo". En klub ena ljubezen!!!

Na vrh strani