051 701 377 info@lacrosse.si

PASSAU & CELOVEC

Letošnji Avgust je za naše izbrance in izbranke res čudovit in naporen mesec. Udeležili so se dveh dogodkov. Passau open turnir ter prvi box Lacrosse derby med KAC Lacrosse in Vienna Monarchs Lacrosse.

Turnir v Passau, je bil prirejen tako za dekleta, kot tudi za fante. Sodelovalo je 6 moških in 6 ženskih ekip med katere so se pomešali tudi naši igralci in igralke. Gaja Kores je igrala za mešano ekipo Budapest Blax, Uroš »Urke« Dragonja ter Aleš »G« Golob za Graz Gladiators in Jan »Finki« Fink ter David »Dačko« Kastelic za Bayreuth Bears. Pri fantih je ekipa medvedov na koncu zasedla drugo mesto, ekipa gladijatorjev pa 4. mesto. Ženska budimpeška ekipa je zasedla 4.mesto. Vsi naši predstavniki so se odrezali odlično ter pokazali, da so lahko ključni del katerekoli ekipe in z veseljem priskočijo na pomoč, ko jih neka ekipa potrebuje.

Pet olimpijskih junakov, Miha Jankovič, Jan Fink, Aleš Golob, Ronalds Zaumanis ter David Kastelic, se je podalo na pravi boj! Potekal je namreč prvi derbi box lacrosse ekip KAC Lacrosse ter Vienna Monarchs Lacrosse. Klinika je potekala od petka do nedelje. Petek je bil namenjen seminarju in obrazložitvi pravil, sobota intenzivnem treningu ter nedelja, derbiju. Vseh 28 igralcev se je razdelilo na dve enakovredni ekipi in dvoboj se je lahko začel. Ves čas sta si ekipi izmenjavali vodilno palico, na koncu pa sta si morali priznati neodločen izid. Za razliko od zunanjega lacrossa, se v box lacrossu tekma ne more končati z neodločenim rezultatom. Sledili so prosti streli. Prvi so izvajali KAC in sicer igralec Olimpije, Ronalds Zaumanis. In zadel. Na vrsti so bili Dunajčani, kjer je prvi prosti strel izvajal naš igralec, David Kastelic, vendar je bil vratar preveč uren in mu je strel ubranil. Nato, je zgrešil igralec KAC, zadel igralec VM ter igralec KAC. Na vrsti je bil trener klinike. Podal se je proti golu, glasovi na tribunah so zastali in…VRATAR BRANI! Zmago so tako, po res izjemni predstavi vratarja, doma obdržali domačini.

Lacrosse Klinika

V juliju smo, namesto da bi ležale na plaži, organizirale lacrosse kamp v centru naše Ljubljane 🙂
Udeleženke iz Slovenije, Madžarske in Irske so najprej ponovile osnove Lacrossa pod vodstvom trenerke iz hrama evropskega lacrossa, Manchestra.
Nato so pridobljeno znanje pokazale še na seriji prijateljskih tekem pomanjšanega formata.
Seveda ni manjkalo tudi večerno druženje 😉

Septembra se vidimo v Budimpešti. Greš z nami?

Novoletni turnir v Budimpešti

Trije naši igralci – Aleš Golob, Miha Jankovič in Uroš Dragonja so odpotovali v Budimpešto, kjer so se pridružili igralcem Gradz Gladiators, s katerimi so sodelovali na Novoletnem turnirju.

Fall Ball v Ljubljani

PRESREČNI! Igralci Olimpije, Graz Gladiators ter hrvaške reprezentance so se že tretjič to jesen pomerili med seboj in pokazali, da se Lacrosse lepo in hitro razvija. Igre so bile prava paša za oči, kar lahko vidite tudi na fotografijah. Najbolje pa je, da je turnir potekal v športnem in prijateljskem duhu. Kar tako naprej!

Hvala vsem navijačem ter igralcem, ki so pustili srce na tribunah in igriščih!

Fall Ball Graz

TO PA JE BILO NAPETO!!

Fantje smo v Gradcu odigrali 2 zelo zanimivi tekmi. Po težki tekmi proti hrvaški reprezentanci, kjer smo slavili 4:3, je sledil pravi triler. Zelo izenačena igra proti graškim gladijatorjem je bila napeta vse do konca. Že v prvi polovici je padlo 8 golov. Na koncu so se zaslužene zmage veselili domačini.
Pohvaliti pa moramo tudi igralce, ki so se po poškodbi vrnili na igrišče ter novince, ki so pokazali, da so nepogrešljiv del naše ekipe.

Hvala vam navijači za vso podporo!

PALCE GOR!

error: