031 760 133 info@lacrosse.si

Ljubljanskim zmajem se je obrestovalo trdo delo

14 Oct 2020

A.G.

2-2-2. Dve zmagi in dva poraza v dveh krogih Donava lacrosse lige.

DLL LJUBLJANA

Zadnjo soboto v septembru je v Ljubljani potekal prvi krog Donava lacrosse lige (ang. Danube Lacrosse League – DLL). Letošnja sezona zaradi pandemije novega koronavirusa poteka v okrnjeni konkurenci, poleg ljubljanske Olimpije, sta sodelovanje v ligi potrdila še kluba Bratislava Tricksters in Graz Gladiators.

Na turnirju je zaigralo 15 članov domače ekipe, ki so na igrišču pokazali, da so se treningi v poletnem času obrestovali. Na prvi tekmi proti Gradcu so pokazali složnost v napadu in dobro organizacijo v obrambi. Končni rezultat 8:2 za Olimpijo. Svoj “lacrosse krst” je dočakal vezni igralec Kirill Dyrchenko, ki je pokazal izjemno borbenost in neustrašnost na igrišču ter napovedal, da bo v prihodnje pomemben snovalec igre na sredini. V golu je debitiral Aleš Golob, nekdaj vezni igralec.

Tekma proti Bratislavi se je končala s tesno zmago s 6:5 za goste. Olimpija je naredila na igrišču preveč napak, fantje so bili v ključnih trenutkih premalo zbrani. Slovaki so pokazali preudarno igro, imeli so samo eno menjavo, in obrnili svoje dolgoletne izkušnje sebi v prid. Pohvale domačim za borbenost, kljub grenkemu porazu pa lahko štart v novo sezono označimo za uspešen.

V zadnji tekmi dneva so Bratislava Tricksters nadigrali Graz Gladiators z 10:1.

DLL GRAZ

Le teden po domači otvoritvi sezone je sledil drugi krog Donava lacrosse lige. Urnik tekem je bil enak kot v Ljubljani, prvi dve tekmi so odigrali člani Olimpije. V Graz je odpotovalo devet ljubljanskih zmajev.

Prvi polčas uvodne tekme proti Gradcu ni potekal po ljubljanskih notah. Domači so bili boljši v napadu in napovedali, da se bo morala Olimpija za zmago precej bolj potruditi kot v Ljubljani. Ljubljanski zmaji so se prebudili šele v drugem polčasu, ko so zaigrali precej bolj organizirano v napadu in odigrali nekaj lepih akcij. Prav tako se je obrestovala taktična sprememba v obrambi. Končna zmaga z 9:5 za Olimpijo.

Na krilih zmage proti Gradcu, smo pričakovali odločnost in borbenost od prve minute tudi na drugi tekmi proti Bratislavi. Zaradi poškodbe je moral tekmo izpustiti eden od nosilcev ljubljanske igre Ronalds Zaumanis, kar je pomenilo več priložnosti za dokazovanje mlajših igralcev. Uvodne minute se niso izšle po ljubljanskih željah, hitro izgubljene žoge v napadu, in protinapadi Tricksterjev, ki so hitro povedli z nekaj goli razlike. Kot proti Gradcu, so Ljubljančani dali v višjo prestavo v drugem polčasu, ko so pokazali več želje, borbenosti in agresivnosti. Jan Fink, specialist za face-off, je priboril večino začetnih posesti in zmaji so se Bratislavi rezultatsko povsem približali. Še enkrat več pa je Ljubljančanom zmanjkalo časa za popoln preobrat, spremljali pa smo lepo lacrosse tekmo od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga. Ob porazu s 7:9 se je Olimpija zasidrala na drugem mestu ligaške lestvice.

V zaključni tekmi dneva so domači Gladiatorji izgubili proti Tricksterjem z rezultatom 7:12. Spremljali smo še eno vrhunsko tekmo in Gradčani so na tem turnirju pokazali, da so v tej ligi lahko konkurenčni in da bodo v prihodnjih sezonah še kako nevarni tudi za skupno zmago.

Zaradi novih ukrepov pri zajezitvi novega koronavirusa, so bili člani Bratislave primorani odpovedati zadnji krog Donava lacrosse lige, ki bi moral potekati 24. oktobra. Ali bodo ekipe iskale nadomestni datum še ni znano, v vsakem primeru pa lahko potrdimo končni razplet letošnje lige. 1. Bratislava Tricksters, 2. Olimpija Ljubljana, 3. Graz Gladiators.

error: