031 760 133 info@lacrosse.si

SLOVENIA LACROSSE CLASSIC 2021

27 Sep 2021

Kovanje novih prijateljstev in nepozabnih spominov na turnirju na Ribnem

Kako lepše zaključiti poletje, kot s turnirjem lacrossa ob našem alpskem biseru, Bledu? Podobno vprašanje verjamemo, da so si zastavili pri vodstvu Lacrossa kluba Olimpija, in se lotili dela. Rezultat: Slovenia Lacrosse Classic (25. 9. – 26. 9.), dvodnevni mednarodni turnir v ženski in moški konkurenci na Ribnem.

Pri ženskah smo lahko spremljali dvoboje med Italijansko razvojno ekipo in domačinkami, Ženskim lacrosse klubom Olimpija. Med moškimi pa so zaigrale štiri ekipe: Italijanska razvojna ekipa, Bella Venezia Lacrosse Team, Lacrosse klub Ljubljana in Lacrosse klub Olimpija.

Čeprav smo na igrišču spremljali napete dvoboje, se je prava vrednost turnirja pokazala ob igrišču, kjer smo začutili nešteto utrinkov dobre volje in sproščenosti tako med igralci kot gledalci. Okrepili smo stike z našimi zahodnimi sosedi, vodstva ekip pa so začrtala skupno pot za še tesnejše sodelovanje in povezovanje med državama v prihodnje. Neizpustljivo je tudi dejstvo, da so v Sloveniji potekale prve prave lacrosse tekme med ženskami. Slovenia Lacrosse Classic je turnir, ki bo v prihodnje le še pridobival na ugledu. Komaj čakamo naslednjo izvedbo!

Dogodek sta z donacijami podprla Red Bull Slovenija in e-Študentski servis, za kar se jima lepo zahvaljujemo.

 

Avtor: Aleš Golob

error: