031 760 133 info@lacrosse.si

V ČRNUČAH SE JE PISALA ZGODOVINA

11 Jul 2021

Lacrosse klub Olimpija prvi državni prvak v lacrossu

10. julija letos smo na igrišču Nogometnega društva Črnuče lahko spremljali pravo športno poslastico. V ljubljanskem derbiju za prvi naslov državnega prvaka v Sloveniji, smo spremljali napet dvoboj med Lacrosse klubom Olimpija in Lacrosse klubom Ljubljana. Dvoboj je v zadnjih sekundah tekme v svojo korist odločila izkušenejša Olimpija, s končnim rezultatom 16:15.

Ekipa Ljubljane je v dvoboj vstopila suvereno in si v uvodnih minutah priigrala prednost treh golov. Zmaji so v drugi in tretji četrtini ujeli priključek, a so člani Ljubljane pred vstopom v zadnjo četrtino z nekaj odličnimi potezami še držali varno prednost treh golov. Ekipi sta v izdihljajih tekme uprizorili pravo dramo. Olimpija se je z borbenostjo in izkušnjami vrnila v tekmo, in v zadnji minuti povedla za en gol. Ljubljana je imela zaključno žogico za podaljšek, vendar je nekaj sekund pred koncem tekme vratar Olimpije Aleš Golob ubranil strel botra slovenskega lacrossa, Angleža Steva Fisha. Zgodovinsko slavje Zmajev se je tako začelo!

Prva tekma državnega prvenstva se je odvijala v okviru mednarodnega lacrosse turnirja Triglav King’s Cup, v organizaciji Lacrosse zveze Slovenija. Poleg dveh domačih ekip so na turnirju nastopale še ekipe Belgrade Zombies iz Srbije, Zagreb Bulldogs iz Hrvaške in Graz Gladiators iz Avstrije. Pokal triglavskega kralja so domov odnesli Beograjčani. Lacrosse klub Ljubljana je osvojil končno drugo mesto, medtem ko je Olimpija turnir sklenila na predzadnjem mestu.

S srčnostjo članov organizacijskega odbora in prostovoljcev z vseh vetrov smo pokazali in dokazali, da ima ta v Sloveniji manj znani šport velik potencial za nadaljnji razvoj in da zanj obstaja veliko zanimanje. Na odlično organiziranem turnirju se je zbralo lepo število navijačev in radovednežev. Pika na I odlično organiziranemu turnirju je bila odlična hrana za katero so poskrbeli pri Fred’s Food Truck, ter praktične nagrade, ki smo jih podelili sodelujočim ekipam. Za donacije se iskreno zahvaljujemo Red Bullu Slovenija in e-Študentskemu Servisu.

O dogodku so poročale Slovenske novice in Športni portal.

Avtor: Aleš Golob

Foto: Dominika Golob

error: